آموزش‌های زیپو, اطلاعات زیپو, اطلاعات قبل از خرید

تاریخچه فندک زیپو

زیپو یکی از شناخته شده ترین کمپانی ها در زمینه تولید فندک است.

این کمپانی از سال 1932 فعالیت خودش را آغاز کرد و به تولید فندک هایی پرداخت که  شعله ای مقاوم در مقابل باد دارند و و سوخت آن ها از بنزین است. اما اگر بخواهیم دقیق تر بررسی کنیم، تاریخچه صنعت فندک، قبل از زیپو به چه چیزی باز می گردد؟

تاریخچه پیدایش فندک

بشر در ابتدا با شیوه های سنتی نیاز خودش را به آتش و گرما برطرف می کرد. این کار زمان زیادی را به خودش اختصاص می داد؛ اما با شروع  انقلاب صنعتی اروپا، افزایش تولید و تغییر نیاز های بشر؛ شیوه های مدرن و جدید جایگزین سنت ها شدند.

در سال 1823 شیمیدان آلمانی “یوهان دوبراینر” موفق شد یک آتش زنه اختراع کند که تولید حرارت میکرد. شعله ی تولید شده توسط این فندک، حاصل آزاد شدن هیدروژن بر اثر واکنش شیمیایی و تماس با اسفنج پلاتینیوم و اکسیژن هوا بود.

با وجود این که این فندک قابل حمل نبوده و سطح ایمنی آن نیز بسیار پایین بود؛ اما یوهان دوبراینر با اختراع آن انقلاب شگرفی در صنعت فندک بوجود آورد.

تولید این محصول تا سال 1880همچنان رواج داشت و سه سال بعد از این فندک اولین کبریت اختراع و روانه بازار شد.

به مرور زمان کبریت های بی خطر جایگزین این فندک ها شدند تا این که در سال 1900، شیمیدان اتریشی به نام ،کارل اوئر باخ، فندک های چخماقی را اختراع کرد. سوخت مورد نیاز این فندک ها از نفت تامین می شد و مزیت دیگر این فندک اتریشی در مقابل فندک های دوبراینر، قابلیت حمل آسان آن بود.

فندک‌های چخماقی اولیه در دو شکل متفاوت رومیزی و جیبی عرضه می‌شدند .

فندک های چخماقی جمع آوری شده توسط کلکسیونر ها، متعلق به سال های 1900 تا 1930 اروپاست.

تاریخچه کمپانی زیپو

در کلاب رقص بردفورد پنسلیوانیا، جورج بلیسدل دوستش را دید که با فندک سنگین و دست و پا گیر اتریشی درگیر بود.

جورج معتقد بود که فندک اتریشی، به دلیل آتشگاه منحصر به فردش، حتی در باد نیز روشن می‌ماند. اما شکل ظاهری و طراحی آن  ناکارآمد است؛ چرا که  برای استفاده از این فندک، از هر دو دست استفاده می شد و فلز نازک سطح روی فندک در اثر فشار به راحتی تغییر شکل می داد.

در اواخر سال 1932، جورج بلیسدل تصمیم به بازسازی فندک اتریشی گرفت. نتیجه آن یک فندک جذاب و خوش دست بود که به راحتی با یک دست قابل استفاده و شعله‌ی آن نیز در مقابل باد مقاوم بود.

فندک زیپو هنگام روشن شدن، صدایش مشابه به زیپ لباس بود. و از آن جایی که جورج از صدای واژه‌ی “zipper” خوشش می‌آمد؛ با تغییراتی که در این واژه بوجود آورد، کلمه‌ی “zippo” (زیپو) را ابداع کرد که به باور این کلمه از صدایی مدرن نیز برخوردار بود.

فندک زیپو

بدنه زیپو مستطیل شکل است و دارای یک لایه ی جانبی است و و تمامی قطعات آن قابل تعویض هستند.

ساختمان فندک های زیپو شامل 22 بخش می شود که برای ساختن آن به تولید 108 قطعه نیاز است.

فندک زیپو بنزینی سنگی دارای محفظه ای است که بنزین در آن ریخته می شود و از طریق نمد مخصوص جذب شده و وارد فتیله می شود.

بخار بنزین دور فتیله را احاطه نموده و هنگامی که جرقه زن را می چرخانید در اثر تماس جرقه زن با سنگ، جرقه حاصل شده و فتیله آتش میگیرد.

فندک جیبی جدیدی که جورج بلیسدل طراحی کرده؛ اکنون به گارانتی مادام العمرش مشهور است.

شعار معروف آن “It works or we fix it free” است؛ (این {فندک} کار می کند، یا ما آن را به طور رایگان تعمیر می کنیم.)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *