اطلاعات قبل از خرید

تاریخچه فندک سارومه

در سال‌های 1940 تا 1950، قبل از شروع تولید فندک‌های گازی، اصطلاح فندک به معنای فندک‌های بنزینی بود. نخستین فندک‌های برند سارومه نیز فندک‌های بنزینی بودند که در اینجا به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

سازندگان فندک سارومه برای سبک وزن‌تر شدن فندک، از ورقه‌ های ظریف و تکنیک‌ های ساخت مخصوصی استفاده می‌کردند؛ همچنین زیبایی و ظرافت فندک که شامل طراحی‌های متکی بر حکاکی های دستی و مکانیکی می‌شد ‌نیز جزو الویت‌های صنعتگران ژاپنی قرار گرفت؛ البته که فقط ظاهر این فندک‌ها مورد توجه واقع نشد و جنبه‌ی فنی فندک‌ها نیز حائز اهمیت بود.

به عنوان مثال نحوه روشن شدن فندک ساروم بسیار منحصر به فرد بوده و در برخی مدل‌های آن سنگ فندک بر روی بدنه کار گذاشته شده است که زیبایی چشم‌نوازی به آن بخشیده است.

سال های 1951 تا 1955- نخستین سال تولید فندک سارومه

فندک “Swallow” یکی از اولین محصولات شرکت “Sarome” که تقریباً همزمان با “Robin” تولید شده است.

سیستم فنی اشتعال آن از نوع آدونیس است. در دو مدل بزرگ و کوچک ساخته شده است؛ ابتدا مدل کوچک این فندک تولید شد، اما نام “Swallow” فقط بر روی مدل بزرگ آن حک شده است.

نحوه کار این فندک‌ ها تکنیک ساخت این کمپانی در دهه‌ی 50 را نشان می‌دهد.

فندک “Robin” نیز در دو مدل کوچک و بزرگ ساخته شده است (مدل بزرگ اول ساخته شده است).

فندک روبین با صفحه ای از جنس قلع و صفحه برنجی یکی از نوآوری های برند سارومه بود.

فندک روبین به همراه اسوالوو یکی از اولین محصولات سارومه بود که تولید و به بازار عرضه شد که در آن زمان به عنوان یک فندک کاربردی و قابل اطمینان مورد استقبال قرار گرفت.

در بین سال های 1954 تا 1956، بعد از تلوزیون‌های سیاه سفید، فندک‌های الگانس سارومه با الهام گرفتن از آن‌ها طراحی شدند.

این مدل فندک مثل یک تلویزیون وارونه به نظر می‌رسید و به سرعت در آن زمان مد شد و به محبوبیت چشم‌گیری دست یافت. سیستم اشتعال آن از نوع ادونیس بود و در دو نوع کوچک و بزرگ تولید شد؛ سطح بدنه‌ی این فندک ها از چرم، آبکاری و پوشش رسوبی الکترولیتی با کروم و نقره، تزیینات صدفی مانند و دیگر روش ها استفاده شده که هم اکنون نیز کاربردی و در دسترس هستند.

فندک الگانس نه تنها در ژاپن بلکه در خارج از مرز های ژاپن نیز به بازار عرضه شد و به عنوان یکی از شاهکارهای ساروم از آن یاد می شود.
الگانس به موفقیت چشم گیری دست یافت و با افزایش تولید باعث درخشیدن هرچه بیشتر برند ساروم شد.

بعد از آن در سال 1955 کونیجیرو فندکی را برای دست‌گرمی و تنوع طراحی کرد؛ که نام این مدل فندک “LISER”، از نام مادر بنیانگذار برند سارومه، “Kunijiro Segawa” گرفته شده است؛ و همزمان با تولید این فندک، فندک سیگِر  “Segar” را طراحی کرد که به عنوان نمادی از نام خانوادگی سگاوا بنیان‌گذار برند سارومه بود. این دو فندک طراحی متفاوت با جزییاتی خاص داشتند که از  لحاظ تجاری به ندرت تولید می‌شوند.

فندک فالکون نیز در سال 1955 تولید شد و این مدل پیش‌درآمدی برای سه سری فندک های جدید آینده (اسکار، یونیکورن و شارپ) بود.
که این فندک ها در سال های 1956 تا 1957طراحی و تولید شدند.

فندک شارپ یکی از پرفروش‌ترین محصولات در داخل ژاپن بود و همچنین فندک اسکار و یونیکورن در خارج از ژاپن به ویژه در اروپا مورد استقبال زیادی قرار گرفتند.

کونیجیرو بعد از موفقیت فندک اسکار، بدنه‌ی فندک “Liser” را کوچک تر کرد و در نتیجه ی این تغییرات، فندک پت را در سال 1958 تولید کرد.


فندک پت احتمالا اولین فندک سیگار جمع و جوری است که برای زنان طراحی شده است.

سال 1959 تا 60 مصادف با تولید و طراحی فندک های لیکویید “Liquid” و کروزر “Cruiser” بود. فندک کروزر برخلاف انتظار مورد قبول همگان واقع شد و در همان سال های اولیه تولید به آمریکا نیز راه یافت.

فندک لیکویید اولین فندک بنزینی غیر پنبه ای جهان بود که با شعار معروف «یک بار مخزن را پر کنید و بدون پر کردن دوباره به دور دنیا سفر کنید» شناخته می‌شد.
در یک فندک بنزینی معمولی، یک اسفنج پنبه‌ای آغشته به بنزین سوخت درون مخزن قرار می گیرد اما فندک “Liquid” به هیچ اسفنج پنبه ای احتیاج نداشت؛ سیستم فنی “Liquid” به عنوان یک فندک بنزینی، آغازگر تولید و توسعه سری بعدی فندک های گازی سارومه بود.

این شرکت خط تولید خود را به سمت تولید فندک های گازی با طراحی دقیق‌تر از فندک‌های نفتی سوق داد و SAROME  به برند تثبیت شده‌ای برای فندک‌های ساخت ژاپن در داخل و خارج از کشور تبدیل شد؛ در سطح جهان بعد از برند «رونسون» (Ronson) دومین تولیدکننده‌ی فندک گازی محسوب می‌شود.

 1966- تولید فندک های گازی 

ساروم در سال 1966 فندک‌های گازی خود را به لحاظ فنی توسعه داد و نتیجه آن تولید فندک های الکترونیکی پیزو بود. این فندک‌های الکترونیکی دارای سیستم اشتعال ابتکاری بودند که در آن جرقه‌ها به سادگی با فشار دادن یک اهرم و خروج گاز سوزانده می‌شد و  با سیستم اشتعال کلاسیک که از طریق چرخش سنگ چخماق بود؛ کاملا متفاوت بود.

1974- تولید فندک های باتری 

کمپانی ساروم در این سال فندک‌های باتری را تولید و به بازار عرضه کرد؛ این فندک‌ها مشکل فندک‌های الکترونیکی که گاه نیاز به چند بار روشن کردن را داشتند، از میان برداشت.

این فندک‌ها به گونه‌ای طراحی شده اند که با فشار دادن سوییچ، امکان جرقه زدن فوری را فراهم می‌کند و نیاز به محکم فشار دادن اهرم در فندک های الکترونیکی را از بین برد.

1978- تولید فندک های جرقه ای

کمپانی سارومه مجدداً تمام تلاش خود را برای تبلیغ فندک‌های سیگار باتری و افزایش فروش در سراسر جهان انجام داد.چهار سال بعد در سال 1978 این کمپانی فندک‌های سیگار جرقه‌ای تولید کرد که در این فندک مدار الکتریکی طراحی شد و با لمس دست سنسور آن فعال شده و فندک روشن می‌شد.

1984- تولید و عرضه اکسسوری 

بخش فروش، کمپانی سارومه برای توسعه فروش خود، علاوه بر فندک، اکسسوری های دیگری نظیر گره پول، جعبه سیگار و … نیز تولید کرد.

1986- نوآوری در صنعت فندک 

کمپانی سارومه برای اولین بار در جهان موفق به تولید فندک کاتالیز شده ضد باد، با شعله جت به نام توربو شد. سیستم فنی این فندک به گونه‌ای طراحی شده بود که در صورت خاموش شدن شعله ی اولیه، مجددا به صورت اتوماتیک به واسطه گرمای حفظ شده در سیم پلاتین، اشتعال ثانویه بوجود می‌آمد. تولید این نوآوری در همان سال اولیه فراگیر شد و به چنان موفقیت بزرگی در جهان دست یافت که به استاندارد جدیدی از فندک تبدیل شد.

هنوز هم مدیریت و نظارت بر این کارخانه توسط متخصصان ژاپنی صورت می‌گیرد و استانداردهای آن در سطح جهان مورد تأیید است طوری که برند سارومه یکی از نزدیک‌ترین رقبای فندک زیپو اصلی به شمار می‌رود و این کمپانی در سال 2011 شروع به تولید و توزیع فندک های USB کرد.

2 دیدگاه در “تاریخچه فندک سارومه

  1. اشکان گفت:

    اطلاعات بسیار عالی و خوبی بود و برای اولین دفعه فارسی این اطلاعات را دیدم .

    1. حدیث کلاته گفت:

      درود بر شما
      خواهش میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *