کمپانی رانسون یکی از برند های معروف در زمینه تولید فندک است که ظرافت ساخت، خوش دستی و طراحی منحصر به فرد آن در نظر همگان خصوصا کلکسیونر ها آشکار است. به جرئت میتوان گفت کمپانی رانسون آغازگر تجارت فندک بوده؛ چرا که اولین فندک ها توسط این کمپانی ساخته شده و قدمت آن از همه ی برند های دیگر بیشتر است.
تاریخچه فندک رانسون
لوئیس وینسنت رانسون در سال 1886 میلادی شرکت “the art metal works” را در شهر نیویورک تاسیس کرد و با انتقال آن به شهر نیوجرسی در سال 1897، به شرکتی معروف و معتبر در زمینه تولید لامپ، جوهر دان و تزئینات هود تبدیل شد.
در سال 1913 وینست رانسون با نبوغ خود در سن 44 سالگی اولین فندک رانسون جیبی اوتوماتیک را اختراع کرد؛ با طراحی و تولید این فندک جیبی، برند رانسون به عنوان برندی جهانی ثبت گردید.
رانسون در آستانه ی ورشکستگی
در سال 1928 سهام شرکت فندک رانسون در بورس اوراقا بهادار عرضه گردید که با استقبال زیادی رو به رو شد که پس از دو سال، توانست در سال 1930 در انگلستان شعبه ی دیگر آن را تاسیس شد اما از سال 1970به بعد برند رانسون به دلیل رقابت و فشار هایی که وجود داشت با مشکلات جدی رو برو شد و در طی این ضرر و زیان ها بخش هایی از این شرکت مستقل و بخش هایی از آن نیز واگذار شد.
در سال 1981 کمپانی رانسون، شعبه ی انگلستان را به “جفری بندر” فروخت و این شخص نام کمپانی را به “ronson international” تغییر داد.
در طی یک سالی که کمپانی توسط او اداره می شد تغییری در وضعیت آن بوجود نیامد و سرانجام آن را در سال 1983به ” جفری لرد” واگذار کرد.
جفری لرد نام کمپانی را به “Ranson Exports Limited” تغییر داد و تلاش کرد با تمرکز بر فروش فندک های ارزان در آسیا از ضرر بیشتر جلوگیری کند.
مشکلات اقتصادی و ضررهایی که این برند متحمل شد تا سال 1985 ادامه داشت.
“هاوارد هوگسون” در سال 1994 کمپانی رانسون را تحت مالکیت خود در آورد و نام برند را به “Halkin Holding plc Ronson Exports” تغییر داد و حدود یک سال بعد، سال 1995 نام آن به “ronson plc” تغییر یافت.
حدود 4 سال بعد، سال 2001، ویکتور کیام ریاست و مالکیت کمپانی را به عهده گرفت. در دوران ریاست او، خط تولید کمپانی رانسون از سر گرفته شد، ضرر و زیان به حداقل رسید و سود آن افزایش یافت اما طولی نکشید تا در بین سال های 2003 و 2004 کمپانی رانسون دوباره به دوران ضرر خود بازگشت.
سرانجام کمپانی زیپو در سال 2010 بخشی از امتیاز کمپانی فندک رانسون را از آن خود کرد و آن را به زیر مجموعه برند خود افزود.
فندک های رانسون در سال های مختلف تولید
سال 1912- فندک پیستو
در این سال در نمایشگاه ماشین المپیا واقع در لندن فندک تپانچه ای در معرض نمایش قرار گرفت که ظاهر آن مشابه به یک کلت بود. افرادی که از این فندک استفاده می کردند؛ با روشن کردن آن حسی مشابه با شلیک را تجربه می کردند که این خود یکی از مشخصه های منحصر به فرد این فندک از برند رانسون بود.
سال1913- آغاز یک تحول بزرگ
اولین فندک جیبی اوتوماتیک توسط رانسون ساخته شد؛ استفاده از این فندک سبک و خوش دست بسیار راحت و آسان بود. این فندک تحول بزرگی را در صنعت ایجاد کرد.
سال۱۹۲۶- نوآوری درصنعت فندک
فندک banjo، فندک فشاری ای بود که در این سال توسط رانسون طراحی شد. این فندک به دلیل ظرافت ظاهری و طراحی منحصر به فردش بسیار محبوب شد.
سال1941- جنگ جهانی
برند رانسون فندک مدل “Whirlwind” را طراحی و تولید کرد. سایز این فندک کمی بزرگتر از مدل های دیگر موجود در بازار بود. سپری در کنار این فندک طراحی و نصب شده بود که از خاموش شدن شعله ی آن جلوگیری می کرد و استفاده ار آن در هوای آزاد را امکان پذیر کرده بود.
در سال ۱۹۵۶ فندک قابل شارژ “Varaflame” معرفی شد.
سال 1959- رانسون؛ نمادی از دوام و ماندگاری
کمپانی رانسون فندک “cadet lighter” را تولید کرد که این فندک جزو پرفروش ترین فندک های تولید شده توسط این کمپانی بود. این فندک به رنگ نقره ای، دارای سپر ضد باد بود و در کشور انگلستان تولید شد.
سال 2007
برند رانسون به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس کمپانی خود 5000 عدد فندک گازی به نام “Ronson Varaflame Limited Edition” طراحی و تولید نمود.
طراحان فندک “varaflame”در ساخت آن از موتور جت تاثیر و ایده گرفتند؛ این فندک قابلیت تنظیم شعله داشت و وجود درپوش در ساخت آن از ورود گرد و غبار بر روی مشعل آن جلوگیری می کرد. بدنه ی این فندک لوکس از طلای 18 عیار پوشیده شده بود.
برند رانسون بعد از تولید این فندک لقب اولین تولید کننده ی فندک های گازی در جهان را از آن خود کرد.
فندک های رانسون در طی این سال ها جایگاه خود را در بین افراد پیدا کرده به برندی محبوب تبدیل شده است. این فندک ها علاوه بر جنبه کابردی شان، در بین کلکسونر ها نیز بسیار محبوب هستند. این فندک های لوکس با طراحی منحصر به فرد شان توجه هر کسی که به دنیای فندک ها علاقه مند باشد را به خود جلب می کند.